#РоманТерещенко, #Роман_Терещенко, #РоманТерещенкобізнесаналітик, #РоманТерещенкосемья, #Роман_Терещенко_биография, #Роман_Терещенко_Одеса, #РоманВікторовичТерещенко, #РоманТерещенкоБіографія, #ТерещенкоРоманВикторович, #РоманТерещенкосімья

Роман Вікторович Терещенко: боротьба з відмиванням коштів – стратегія та роль процедур KYC

В сучасному світі фінансові інституції та компанії активно працюють над проблемою відмивання коштів та інших шахрайств. З цією метою проводять регулярні перевірки клієнтів та співробітників. Терещенко Роман Вікторович, експерт у галузі фінтеху, підкреслює значення міжнародних AML-процедур (боротьба з відмиванням коштів) у цій протидії. Зазначає, що в її рамках застосовується  процедура KYC, яка допомагає виявляти підозрілі дії за допомогою перевірки персональної фінансової біографії осіб. Як це відбувається – експерт пропонує детальніше розглянути у тематичній  публікації.

Що робити, аби бізнес не став мішенню для шахраїв

Фінансовий аналітик звертає увагу на потенційну загрозу для банків та інших фінустанов: деякі клієнти можуть намагатися використати вашу компанію для відмивання коштів, тобто легалізації незаконних грошей. Такі активи часто походять із протиправної діяльності, такої як тероризм або торгівля наркотиками.

  • У такому випадку важливо усвідомлювати, що стандартні перевірочні процедури та аналіз біографічних даних можуть виявити багато корисної інформації про нових та діючих клієнтів, – пояснює Роман Терещенко. – Надважливим для запобігання фінансовим зловживанням є застосування процедури KYC (Know Your Customer), що включає ідентифікацію та верифікацію осіб.

Експерт зауважує, що ризик фінансових втрат внаслідок шахрайства з ідентифікацією в інтернеті зараз зростає, і жоден бізнес повністю не захищений від таких загроз. Особливо це стосується малих та середніх підприємств, для яких впровадження комплексних перевірок може бути надмірно витратним.

  • Незважаючи на витрати, впровадження процедур KYC є надзвичайно важливим для захисту від відмивання грошей та інших фінансових шахрайств, – зазначає Терещенко. – Застосування таких заходів може вберегти вашу компанію від серйозних юридичних наслідків і допоможе підтримувати репутацію надійного партнера.

Роман Терещенко: як верифікація клієнтів стає протидією фінансовому шахрайству

#РоманТерещенко, #Роман_Терещенко, #РоманТерещенкобізнесаналітик, #РоманТерещенкосемья, #Роман_Терещенко_биография, #Роман_Терещенко_Одеса, #РоманВікторовичТерещенко, #РоманТерещенкоБіографія, #ТерещенкоРоманВикторович, #РоманТерещенкосімья

Терещенко Роман Вікторович розповідає, що процедура KYC складається з чотирьох обов’язкових фаз. Вони допомагають ретельно перевірити фінансову біографію потенційного клієнта на предмет наявності загроз для компанії.

  • Ідентифікація клієнта. На цьому першому етапі в межах програми ідентифікації клієнтів (CIP) передбачено ряд важливих кроків:
  • Збір інформації про клієнта, що фактично є аналізом його платоспроможної біографії.
  • Перевірка інформації через достовірні та незалежні джерела для переконання в тому, що клієнти не включені до списків шахраїв чи інших осіб, які порушують закон.
  • Глибокий аналіз представлених документів, що підтверджують особу, з метою захисту від витоку або викрадення особистої інформації.
  • Аналіз ризиків. На другому етапі KYC, який відомий як процедура ретельної перевірки клієнта (Customer Due Diligence, CDD), бізнес-аналітик наголошує на таких зобов’язаннях компанії:
  • Оцінити ризик потенційної причетності клієнта до кримінальних дій, наприклад відмивання грошей.
  • Встановити рівень ризику, який може представляти клієнт.
  • За потреби, дізнатися про цілі та очікуваний характер ділових відносин з клієнтом.
  • Ідентифікація власника бізнесу та верифікація його даних. Третій етап KYC полягає у виявленні бенефіціарного власника компанії. За потреби, вживаються заходи для аналізу структури власності та механізмів контролю клієнта. Цей крок сприяє глибшому розумінню корпоративної біографії, встановленню кінцевого власника чи керівника компанії та перевірці його особистих даних для запобігання шахрайству.
  • Безперервний моніторинг та облік. Четвертий етап включає нагляд за діяльністю клієнтів для виявлення та запобігання шахрайським або іншим підозрілим діям. Компанія має оцінювати ризики, пов’язані з бізнесом клієнтів, визначати джерела їхніх коштів для переконання у відсутності зв’язку з відмиванням грошей. Важливо також регулярно оновлювати всю документацію та інформацію про особу.

З позиції Романа Терещенка, процедура KYC є ключовою для забезпечення фінансової безпеки та дотримання законодавства у бізнесі. Цей процес допомагає компаніям контролювати фінансову біографію клієнтів та уникати шахрайства. Через безперервний моніторинг й аналіз ризиків компанії здатні захищати себе від потенційних загроз, таких як відмивання грошей та інших нелегальних дій. Експерт підкреслює, що ефективне застосування процедур KYC не лише відповідає законодавчим стандартам, а й сприяє зміцненню довіри до компанії, підвищуючи її репутацію на профільному ринку.