#РоманТерещенко, #Роман_Терещенко, #РоманТерещенкобізнесаналітик, #РоманТерещенкосемья, #Роман_Терещенко_биография, #Роман_Терещенко_Одеса, #РоманВікторовичТерещенко, #РоманТерещенкоБіографія, #ТерещенкоРоманВикторович, #РоманТерещенкосімья

Ефективна співбесіда від Романа Терещенка: біографія кандидата та готовність до роботи в команді

Бізнес-аналітик та експерт Терещенко Роман Вікторович наголошує на тому, що знайти ідеального кандидата на вакантну посаду для вашої компанії – це складне завдання. Він переконаний, що над ним добряче мають попрацювати менеджери з управління персоналом. Ваша компанія потребує спеціалістів на вакантні посади? Причому люди мають бути професіоналами своєї справи та розуміти принципи командної гри зі спільними інтересами, як в колі однієї сім’ї? Для цього вони мають заздалегідь підготувати питання для проведення співбесіди з  кандидатом на посаду та побудувати свою стратегію ведення діалогу. 

Як через реакцію та рухи людини дізнатись про її наміри у професійній сфері?

Роман Терещенко вважає, що в процесі співбесіди з кандидатом на вакантну посаду велику роль відіграють візуальні сигнали, що можуть розкрити емоції та мотивацію співрозмовника. Експерт радить під час розмови звертати увагу на жести, рухи рук та зоровий контакт. Зацікавлений кандидат з ентузіазмом реагуватиме на можливості роботи у вашій компанії. Часто такі люди приносять позитивну енергію у професійну сім’ю. Однак слід пам’ятати, що оцінка мови тіла не завжди відображає справжні почуття кандидата.

Роман Терещенко: Оцінка досвіду як ключовий аспект для відбору персоналу  

Звісно, будь-якому керівнику хочеться, щоб в його компанію прийшла кваліфікована людина з багатим досвідом роботи. Саме такі часто записують свої імена в біографію спільного проекту. Роман Терещенко розповідає, що понад 50% роботодавців віддають перевагу потенційним співробітникам з відповідним досвідом роботи. За допомогою співбесіди можна визначити, чи достатньо людина кваліфікована, щоб посісти вакантне місце. 

Подолання конфлікту в команді: як кандидати демонструють свою готовність до співпраці в стресових ситуаціях

Для більш ефективного проведення співбесіди Терещенко Роман Вікторович радить фахівцям з відбору персоналу змоделювати стресову ситуацію для претендента на посаду. Наприклад, два ключові співробітники не можуть досягти згоди щодо стратегії розвитку проекту. Один із них наполягає на розширенні асортименту продукції, а інший – на просуванні існуючого товару за допомогою реклами. Ці розбіжності стали причиною виникнення напруги в команді, як це часто буває у сім’ї, коли її представники ніяк не можуть дійти згоди у якомусь питанні. Експерт звертає увагу на те, що ці дисонанси у поглядах викликають нестабільність та недовіру серед співробітників.

  • У такій ситуації, щоб знайти компроміс та вирішити конфлікт, кандидат повинен виявити вміння співпрацювати та шукати рішення в колективі, – упевнений Роман Терещенко. – Він має продемонструвати вміння прислухатися до думок інших членів команди, розуміти їхні погляди та виявляти здатність до пошуку компромісу. Також важливо, щоб кандидат показав гнучкість у своїх поглядах і був відкритий до нових ідей та підходів.

#РоманТерещенко, #Роман_Терещенко, #РоманТерещенкобізнесаналітик, #РоманТерещенкосемья, #Роман_Терещенко_биография, #Роман_Терещенко_Одеса, #РоманВікторовичТерещенко,  #РоманТерещенкоБіографія,  #ТерещенкоРоманВикторович, #РоманТерещенкосімья

Новачок та корпоративна культура: як вписати своє ім’я в статут бізнес-сім’ї – Роман Терещенко 

Аналізуючи потенційних співробітників, важливо враховувати не лише їхні навички, а й особистісні якості, які відповідають стандартам компанії. Так вважає експерт Роман Терещенко. Він порівнює впровадження корпоративної культури в бізнес-середовищі зі створенням гармонійного устрою сім’ї, де кожен має свої унікальні характеристики та погляди. Однак занадто великі відмінності можуть порушити цю гармонію. Щоб уникнути подібного дисбалансу, аналітик радить поставити претенденту на посаду низку потрібних питань. На кшталт таких:

  1. Як ви реагуєте на напругу в колективі і якими стратегіями користуєтеся для підтримки продуктивності у таких ситуаціях?
  2. Яке робоче середовище найбільше мотивує вас?
  3. Як ви встановлюєте пріоритети в завданнях і які критерії для вас є найбільш важливими?
  4. Вам доводилося працювати під тиском? Як ви з цим упорались і які зробили висновки?

Бізнес-аналітик підкреслює, що відповіді на ці питання допомагають зрозуміти, наскільки потенційний співробітник може вписатися в біографію колективу і стати частиною його сім’ї.

Межі поваги: які заборонені питання варто викреслити з переліку під час співбесіди

  • Віримо, що кожна людина має право на свою приватність, особисте життя та переконання. Тому ми стежимо за тим, щоб наші співбесіди були професійними та толерантними, – зазначає Роман Терещенко.

Для цього важливо створити атмосферу взаємоповаги та довіри. З цією метою важливо уникати запитань, які можуть порушувати межі, що стосуються сім’ї та біографії кандидата. Наприклад: 

  • про вік, сімейний стан, наявність дітей;
  • про релігійні переконання кандидата
  • про національність.
  • про стан здоров’я;
  • про політичні переконання;
  • про сексуальну орієнтацію.

За рекомендацією експерта, під час співбесіди важливо бути коректним і водночас наполегливим у своїх прагненнях. Адже HR-менеджери добирають членів єдиної команди – об’єднаної сім’ї, яка здатна разом гори звернути заради успіху спільної справи. Якщо ви зможете визначити «свою людину», то вона точно впише власну успішну історію в біографію компанії.